23 Ağustos 2015 Pazar

Kimyasal Zirai Zehirler



O kadar çok zirai ilaç, zehir kullanılıyor ki; ince düşünmesek GDO'lu tohumları üretenlere hak vereceğiz. GDO’ lu tohumları üretenler, zirai ilaçlardan daha az zararlıdır diyorlar. Ama asıl tehlikeli olan niyetleri ise dünyada ekilen dikilen her şeyin patentini alıp satarak para kazanmak, tüm dünyayı kendilerine muhtaç hale getirmek.


2005 yılının verilerine göre Yılda Türkiye’de 30 bin ton zirai zehirli ilaç tüketilmektedir. Aradan 10 yıl geçmiş. Daha yeni bir veriye ulaşamadım. Bazı zehirler meyveye, sebzeye atılınca, yağmurla, yıkamakla giderilebiliyor iken bazısında yenilenin kabuğunun soyulması gerekebiliyor. İngiltere de çocuklara verilen meyvelerin kabuğunun soyulmasını tavsiye etmektedir. Bazı zehirli ilaçlar ise kabuğunu soymakta yeterli gelmiyor. Zehir meyveye ve sebzeye tamamen nüfuz ediyor.

Çocuklar toksit maddelere daha fazla duyarlı olduğu için Avrupa'da bebek mamasında kullanılan meyvelerin böcek ilaçlarıyla ilaçlanması yasaklanmıştır.

Avrupa’ da içilen sütlerin üçte, birinde zirai zehir Lindane’ nin kalıntısına rastlanmıştır. Bu kalıntılar zamanla birikerek Tümör yada Kanser oluşumuna neden olmaktadır.

Patates böceği için hala köylerde D.D.T. kullanılmaktadır. Oysa 1979 yılından itibaren D.D.T. kullanımı ABD ve Avrupa’da yasaklanmıştır, (ülkemizde de yasaktır) Rusya’ya 10 sene evvel ihraç ettiğimiz patatesler D.D.T.’li olduğu için geri gelmiştir. 3 sene evvel, Almanya’ya ihraç ettiğimiz biberler tarım ilaçlı olduğu için geri geldi. Dünyada yaklaşık her yıl 1 milyon çiftçi tarım ilacı kullanırken zehirlenmektedir.

Köylerde, kiraz kurtlanmasın diye 2-3 kere zehir atılmaktadır. Bu da yetmiyormuş gibi Kiraz ve Vişne dalında daha fazla kalsın diye kimyasal ilaç atılmaktadır.


Çiftçilerimizin daha iyi eğitilmesi gerektiği açıktır. Doğal olmayan her şeyden uzak durmalıyız.

Avrupaya gönderilen bir grup üründe aniden zehirlenmeye neden olabilecek kadar zehir artığı çıktığını biliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder